Ayrton bij AMF - Amsterdam Dance Event

Ayrton Cobra, Huracán Profile en Ghibli verlichten Amsterdam’s grootste EDM event

Lichtontwerper Andre Beekmans van The Art of Light selecteerde een brede Ayrton line-up voor de 2023 editie van AMF, het grootste event tijdens Amsterdam Dance Event, met een line-up bestaande uit o.a. Afrojack, Armin van Buuren, Charlotte de Witte, Dimitri Vegas & Like Mike, Headhunterz, James Hype, Purple Disco Machine en Vini Vici.

Alle licht werd geleverd door Ampco Flashlight Rental met Light Specials als leverancier van LED lines. The Art of Light operators – André Beekmans, Rik Verschuren, Kasper Dijksterhuis en Jaap Kamps – waren verantwoordelijk voor programming, operating and ontvangst van gast-operators, waaronder Michael Seeverens as the touring LD for Armin van Buuren en Tom Pietermans voor Afrojack.

Flexibiliteit in kwantiteit

Andre Beekmans selecteerde 54 Ayrton Cobra fixtures, mede vanwege de laser source en narrow beam om de outline en diepte van het podium te versterken. De set werd gecompleteerd door 74 Ghibli’ en 38 Huracan Profiles.

“We kozen voor Ghibli en Huracán Profile omdat deze modellen elkaar perfect aanvullen: dezelfde features en gobo’s bij verschillende output” vertelt The Art of Light’s Romy van Schijndel.

“Het AMF stage concept en lichtontwerp is gebaseerd op drie basiskleuren: Blauw, Rood en Wit, en is altijd hel technisch” vult hij aan. “Binnen deze criteria werken we altijd met meer armaturen met lagere output voor effect en variatie”.

Ayrton geselecteerd

“Het is belangrijk dat we, ook bij een groot dance-event, meer doen dan knipperen. Gedurende de show bouwen we de intensiteit op en pas na een paar uur, tijdens de officiele opening van de show, worden alle armaturen tegelijkertijd gebruikt. Deze opening is erg theatraal, waarbij de Ghiblis hun specifieke kwaliteiten konden demonstreren en de Cobra’s het ultieme moment creeerden”. 

Andree Beekmans was zeer te spreken over de Ayrton fixtures die hij met The Art of Light al vele malen heeft gebruikt.  “De corresponding gobo wheels van de Ghibli en Huracán Profile zijn een belangrijke plus,” legt hij uit, “En daarbij is de  Cobra een unieke fixture met alle mogelijkheden van een lasersource: niet alleen de smalle beam maar ook de reikwijdte ervan werkte perfect in de enorme Johan Cuijff ArenA”

 foto’s: Boy Hoogvorst/Alda/Insomniac

Contact

Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Bestand uploaden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

DiGiCo Spring Training Session 2024

Dit waren de DiGiCo - Klang spring sessions  Nu al een begrip voor veel audio - engineers: de DiGiCo sessions in de Ampco Flashlight Studio.Twee dagen DiGiCo training (basic en advanced) door -uiteraard- Jaap Pronk en een volledige KLANG! training door Phil Kamp. Van...

Martin Audio THS

Tri-axiale power van Martin Audio: de THS biedt indrukwekkende prestaties bij een compact formaat.

SQ Dante 32×32 Audiokaart

Allen & Heath SQ Dante 32×32 is de nieuwe audiokaart met Dante-module voor SQ-mixers en AHM-matrixprocessors.

Ampco Flashlight Sales op ISE 2024

Onze collega’s zijn aanwezig op de Inegrated Systems Europe (ISE) in Barcelona. Op deze pagina zie je wie en waar! Zien we je in Barcelona?

Share This