Allen & Heath dLive 2.0

dLive V2.0

Bijna 9 jaar na de introductie van de eerste dLive-series is het moment gekomen voor een update van het vlaggenschip van Allen & Heath: dLive V2.0! Een nieuw tijdperk van creatieve live processing, FX en workflow features waarmee de dLive-serie zichzelf weer opnieuw uitgevonden heeft.

Naast een uitgebreide firmware-update bestaat de grootste verandering uit de introductie van de RackUltra FX processor. Dit is een losse chipset die in uw huidige mixrack toegevoegd kan worden. Deze nieuwe chip zit ook al verwerkt in alle nieuwe mixracks die geproduceerd worden. 

In combinatie met de nieuwe RackUltra FX Suite krijg je een geheel nieuw scala aan ultramoderne effecten waaronder pitch correctie en shifting, hoogwaardige reverbs, saturation, distortion en vocal harmonisers van studiokwaliteit. 

RackUltra FX Suite

• Reverbs
  o Spaces
  o Plate Designer

• Pitch
  o Vocal Tuner
  o Vocal Gridder
  o Vocal Shifter

 

RackUltra FX Suite

• Harmonisers
  o Quad Voice Harmoniser
  o Dual Auto Key Harmoniser
  o MIDI Harmoniser

• Distortion
  o Saturation
  o Amp+Cab Distortion

RackUltra FX Card

• 8 RackUltra FX Slots
• PEQ and Dynamics on Input and Output of each slot
• 8 Stereo Sends and Returns

 

Firmware V2.0

• Cue List Updates
• Actions
• Director Scene Preview
• Channel Library Updates
• CSV Bulk Import/Export
• Dyn8 Ganging

Reverbs

Allen & Heath dLive 2.0 voegt twee nieuwe reverb-effecten toe, gebruikmakend van de rekenkracht van de nieuwe RackUltra FX kaart om ongekend realisme te verkrijgen bij in-console reverberation.

Spaces Reverb Designer: Een algoritme-galm die zich toelegt op het nabootsen van fysieke ruimtes met het verbluffende realisme dat meestal wordt geassocieerd met high-end hardware-units. Spaces stelt de technicus in staat om hun eigen ruimte te ontwerpen. Van kleine kamers tot aan grote zalen, met meer dan 60 seconden decay.

Plate Reverb Designer: Gewijd aan het nabootsen van de karakteristieke opbouw en nagalm van een plaatgalm, met de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende plaatmaterialen om bij het bronmateriaal te passen.

 

Vocal Processing: Pitch & Harmonisers

Voor het eerst ooit op een professioneel live console: Studiokwaliteit pitch correction, shifting en gridding zonder gebruik te maken van externe hard- en software. Daarnaast zijn er 3 harmonisers toegevoegd aan Allen & Heath dLive 2.0.

Vocal Tuner: ontworpen voor natuurlijk klinkende pitch correction met minimale hoorbare artefacten. Geschikt voor alle muziekgenres en elke situatie waarin de artiest misschien een zachte helpende hand nodig heeft.

Vocal Gridder: Produceert snellere, minder natuurlijk klinkende pitch correction zoals te horen is op ontelbare hiphop, pop, trap en moderne countryproducties

Vocal Shifter:  verandert stemmen ingrijpend met een formant controle en de mogelijkheid om tot wel 12 halve tonen omhoog of omlaag te verschuiven. Vocal Shifter kan alles produceren, van pitch doubling tot de robotachtige en verouderingseffecten die te horen zijn in EDM en andere electronische genres.

Quad Voice Harmoniser: Genereert tot 4 stemmen natuurlijk klinkende vocale harmonie

Dual Auto Key Harmoniser:  Voegt tot 2 stemmen toe waarbij dezelfde kernengine wordt gebruikt als de Quad-Voice Harmoniser maar met de toevoeging van de intelligente Auto-Key-modus. Hierbij kan een polyfone bron zoals gitaar of piano worden gebruikt om automatisch de toonsoort van de uitvoering in realtime te bepalen.

MIDI Harmoniser: Creëert harmonieën op basis van een externe MIDI-input vanuit een DAW of live gespeeld. Bevat een monofone modus met een glide-parameter om portamento tussen noten te bieden, plus een polyfone modus voor maximaal 4 stemmen controleerbare harmonie.

Distortion

De toevoeging van 2 hoogwaardige distortion effecten maken de Allen & Heath dLive V2.0 RackUltra FX collectie compleet.

Saturation: Biedt 5 smaken van analoge saturation die alles bestrijken van een gladde en subtiele tape drive tot aan germanium en valve crunch. Uitgerust met eenvoudig te gebruiken tone shaping opties waaronder Tilt EQ en LPF/HPF controls. Saturation kan worden gebruikt op individuele bronnen of bussen om ze op te warmen, een dirty edge toe te voegen of uit te snijden voor een narrowband effect.

Amp+Cab Distortion: Plaatst de harmonisch complexe kenmerken van een gitaarversterker en luidsprekerkast rechtstreeks in je dLive met klassieke modellen van gitaar- en basversterkers, een iconisch vervormingspedaal en talrijke kastemulaties. De modellen beschikken over een 4-bands equalizer en gainregeling inclusief thicken control om subtiele stereobreedte toe te voegen. Elke kast kan worden gebruikt met elke versterker om de sonische mogelijkheden te maximaliseren. Ondersteund ook cab bypass voor een agressiever geluid.

 

RackUltra FX-kaart

De RackUltra FX-kaart voegt 8 RackUltra FX-engines toe, inclusief speciale stereo send- en returnkanalen, PEQ en dynamiek op zowel de invoer als uitvoer van elke FX-engine zonder dat dit ten koste gaat van een van de 64 bussen, 128 kanalen, of 16 RackExtra FX-slots van het platform.

 

Workflow verbeteringen

Allen & Heath dLive V2.0 geeft ook geluidstechnici de tools om hun workflow te optimaliseren en de mixervaring te verbeteren.

De Cue List is grondig aangepakt om het maken van cue-lijsten te vereenvoudigen via handmatige en automatische hernummeringsopties en aangepaste MIDI-oproep. Dit alles is specifiek ontworpen voor snelle performances, sterk geautomatiseerde shows en theatertoepassingen.

De krachtige nieuwe Actions-functie maakt complexe automatisering gemakkelijk zoals routetoewijzingen en niveaus, ABCD-ingangen, verwerking in/uit, stripindeling en invoeging in/uit, die kunnen worden geactiveerd via een enkele SoftKey-druk.

De Channel Library is uitgebreid om Mix sends op te nemen, wat betekent dat kanalen nu kunnen worden opgeslagen met alle sends, processing en names data inbegrepen. Mix kanalen kunnen nu ook worden opgeslagen in een bibliotheek voor directe oproep.

Meer info over Allen & Heath?

Wil je meer weten over Allen & Heath, RackUltraFX of ben je misschien geïnteresseerd in een demo? Stel je vraag via onderstaand formulier, stuur ons een mail of bel ons op via de aangegeven contactinformatie. We staan graag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Direct contact? Bel 030-2414070 tijdens kantooruren of mail met sales@ampco-flashlight.nl

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jos Boerma

Productspecialist Allen & Heath

jos.boerma@ampco-flashlight.nl+31 6 43 60 35 72

Firmware update voor Clear-Com Arcadia

Clear-Com kondigt met trots de nieuwste firmware-release van Arcadia aan. De langverwachte nieuwste release van het bekroonde intercomplatform. Deze update, die het communicatielandschap zal revolutioneren, is uitgerust met nieuwe functies, biedt ongeëvenaarde...

Martin Audio iKON iK41

iKon iK41Martin Audio introduceert de nieuwste toevoeging aan hun bekende iKon-serie: Martin Audio iK41! De iKON iK41 is een geavanceerde 4-kanaals versterker die hoge vermogensdichtheid combineert met uitstekende audioprestaties, geavanceerde DSP en netwerkcontrole....

Een Kijkje in de Keuken van Kunstmin

Kijkje in de keuken In het kloppend hart van Dordrecht schittert het iconische theater Kunstmin als een baken van creativiteit. Achter de schermen van dit bruisende centrum van cultuur, diversiteit en entertainment vond er de afgelopen maand een digitale revolutie...

ETC EOS Basic Training

ETC Eos Basic Training Afgelopen week werd de ETC Eos Basic Training georganiseerd in de showroom van Ampco Flashlight Sales. Gecertificeerd ETC-trainer Gertjan Stads was bij ons op locatie om de basis uit te leggen van de Eos console. Gedurende 2 dagen kwamen alle...

Martin Audio en Stairway Productions

Stairway To Heaven De eerste keer dat Menno Smit van Stairway Productions een volledig uitgerust Martin Audio systeem hoorde was tijdens het Lowlands Festival in 2009. "Ik werd gewoon weggeblazen door deze muur van geluid. Sterker nog, ik was zo onder de indruk van...

ETC ColorSource PAR jr

ETC ColorSource PAR jr De PAR jr is de nieuwste toevoeging aan de ColorSource-reeks van ETC. Een compacte, lichtere en stillere versie uit deze populaire serie. Beschikbaar in 2 opties voor zowel pastel/wit als voor verzadigde kleuren. Ondanks zijn kleine lensformaat...

Ayrton Kyalami & Nando 502 WASH

AYRTON Kyalami & Nando 502 WASH Op Prolight & Sound 2024 kreeg de stand van Ayrton veel aandacht. Tijdens deze beurs, gehouden van 19 tot 22 maart in Frankfurt, presenteerde Ayrton twee nieuwe modellen. Kyalami De Kyalami, een zeer compacte beam-armatuur met...

NTI MeasurEye | Cloud Based Monitor Programma

NTI MeasurEye MeasurEye is een cloud based oplossing voor het monitoren van al je metingen. De alles-in-een-hub om al je meetgegevens in realtime te verzamelen en in te kunnen zien.  Met MeasurEye geniet je van de flexibiliteit om moeiteloos externe monitor projecten...

Martin Audio Training | Terugblik op 2 dagen praktijk en theorie

Martin Audio Trainingsdagen  Deze week hebben we weer wat nieuws geïntroduceerd: De eerste Martin Audio trainingsdagen georganiseerd in onze eigen Ampco Flashlight Studio!Wavefront Precision Robin Dibble van Martin Audio verzorgde de training. Speciaal uit Engeland...