Martin Audio en Stairway Productions

De ideale partners voor professioneel geluid

Stairway To Heaven

De eerste keer dat Menno Smit van Stairway Productions een volledig uitgerust Martin Audio systeem hoorde was tijdens het Lowlands Festival in 2009. “Ik werd gewoon weggeblazen door deze muur van geluid. Sterker nog, ik was zo onder de indruk van het bereik van de Wavefront W8L Longbow-luidsprekers dat ik nagenoeg ter plekke besloot mij te richtten op een carrière in live audio” 

Menno was eigenlijk van origine een zanger voordat hij zich ging focussen op de technische kant van producties. Eerst ging hij de studiowereld in waar hij onder andere samenwerkte met bands als Chef’Special voordat hij later de overstap maakte naar live geluid. Tijdens zijn studie aan de Codarts Hogeschool richtte hij in 2007 Stairway Productions op om kleine optredens te kunnen verzorgen.

2014 was het keerpunt voor Stairway Productions: “Ik was op zoek naar een upgrade van mijn PA-systeem van een budgetmerk naar een professioneel systeem. Ik ging naar Ampco Flashlight Sales en zij demonstreerden verschillende merken, maar het was Martin Audio dat eruit sprong. Uiteindelijk koos ik voor de Blackline X12+. Deze zet ik tot op de dag van vandaag nog steeds in als multifunctionele luidspreker.”

Menno vervolgd: “Wat ik waardeer aan Martin Audio, afgezien van het zeer directe en heldere geluid, is dat ze oplossingen bieden voor elke situatie.” Voor elk budget en toepassing heeft Martin Audio namelijk een oplossing in huis. “Toen de evenementen groter en uitdagender werden kon ik daardoor makkelijk uitbreiden binnen het assortiment van Martin Audio.”

In 2024 plaatste Stairway Productions een bestelling voor 24 WPC. Deze zal hij gaan gebruiken voor zowel zijn eigen producties als voor verhuur, in combinatie met zijn bestaande SX218 subs.

 

Wavefront Precision

Hoe Menno op dit punt is gekomen, leest als een fascinerend verhaal. Hij begon aanvankelijk met het verkennen van het Blackline-assortiment. “Met de H3+ en de S218-sub kon ik grotere evenementen doen, tot wel 1500 mensen op een buitenevent. Maar daarna kreeg ik behoefte aan een systeem met nog meer bereik. Op dat moment verkocht Ampco Flashlight Sales de W8LM en heb toen besloten deze tweedehands van hun over te nemen. Dit bracht me direct naar een ander niveau en ik kon daardoor meteen grotere shows verzorgen. Toen de nieuwe LE100-monitoren uitkwamen, kocht ik er daar ook 12 van en breidde mijn inventaris nog verder uit met Blackline S218+ subs.”

“Ik hoorde de Wavefront Precision-systemen voor het eerst op een Martin Audio Experience-dag in Leiden, verzorgd door Martijn de Jong van Ampco Flashlight Sales. Ik was echt onder de indruk van deze speakers en wist meteen dat dit was wat ik wilde hebben.”

Toen zijn 12 Blackline X8’s naar een theater gingen voor langdurige verhuur verving hij ze met de nieuwe FlexPoint FP8. “Ik plaatste de bestelling zonder ze zelfs maar te horen. Wat ik prettig vind is de helderheid van FlexPoint bij hoge SPL’s. Voor zakelijke klanten die speakers op statieven nodig hebben biedt de FP8 een mooie oplossing omdat het goed klinkt en je er niet veel aan hoeft te doen. Ook wanneer je de kleinere FP4 gebruikt met een kleine subwoofer klinkt het net als een HiFi-systeem. Ik was echt onder de indruk van de kwaliteit. Het is ook meer directioneel dan CDD Live waar ik ook een paar jaar mee heb gewerkt. Als je een ruimte hebt die wat smaller is geeft het hebben van luidsprekers die niet zo breed verspreiden je net dat beetje meer controle.”

Menno benadrukt: “Wanneer een klant een mooi geluid wil, stel ik altijd Martin Audio voor. Voor mijn eigen producties zou ik ook niks anders meer willen.”

Hij kijkt met goed vertrouwen naar de toekomst, in afwachting van zijn nieuwe Wavefronts. “Ik hoop dat dit me in staat zal stellen om nog verder uit te breiden, alhoewel ik ze vooral heb gekocht om het werk dat ik al doe naar een hoger niveau te tillen.”

 

Meer info?

Wil je meer weten over Martin Audio of ben je geïnteresseerd in een demo? Stel je vraag via onderstaand formulier of bel ons op via de aangegeven contactinformatie.

Direct contact? Bel 030-2414070 tijdens kantooruren of mail met sales@ampco-flashlight.nl

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Martijn de Jong

Martin Audio Product Specialist

sales@ampco-flashlight.nl+31 30 241 4070

ETC ColorSource PAR jr

ETC ColorSource PAR jr De PAR jr is de nieuwste toevoeging aan de ColorSource-reeks van ETC. Een compacte, lichtere en stillere versie uit deze populaire serie. Beschikbaar in 2 opties voor zowel pastel/wit als voor verzadigde kleuren. Ondanks zijn kleine lensformaat...

Ayrton Kyalami & Nando 502 WASH

AYRTON Kyalami & Nando 502 WASH Op Prolight & Sound 2024 kreeg de stand van Ayrton veel aandacht. Tijdens deze beurs, gehouden van 19 tot 22 maart in Frankfurt, presenteerde Ayrton twee nieuwe modellen. Kyalami De Kyalami, een zeer compacte beam-armatuur met...

NTI MeasurEye | Cloud Based Monitor Programma

NTI MeasurEye MeasurEye is een cloud based oplossing voor het monitoren van al je metingen. De alles-in-een-hub om al je meetgegevens in realtime te verzamelen en in te kunnen zien.  Met MeasurEye geniet je van de flexibiliteit om moeiteloos externe monitor projecten...

Martin Audio Training | Terugblik op 2 dagen praktijk en theorie

Martin Audio Trainingsdagen  Deze week hebben we weer wat nieuws geïntroduceerd: De eerste Martin Audio trainingsdagen georganiseerd in onze eigen Ampco Flashlight Studio!Wavefront Precision Robin Dibble van Martin Audio verzorgde de training. Speciaal uit Engeland...

Audiotonix STEAM Project

Audiotonix Op zichzelf doet de naam Audiotonix misschien niet zo snel een belletje rinkelen. Als we je nou vertellen dat dit het moederbedrijf achter vooraanstaande merken zoals Allen & Heath, DiGiCo en KLANG is? Dan is er eigenlijk geen verdere introductie meer...

DiGiCo Spring Training Session 2024

Dit waren de DiGiCo - Klang spring sessions  Nu al een begrip voor veel audio - engineers: de DiGiCo sessions in de Ampco Flashlight Studio.Twee dagen DiGiCo training (basic en advanced) door -uiteraard- Jaap Pronk en een volledige KLANG! training door Phil Kamp. Van...

Ayrton op AMF – Amsterdam Dance Event

Lichtontwerper Andre Beekmans van The Art of Light selecteerde een brede Ayrton line-up voor de 2023 editie van AMF, het grootste event tijdens Amsterdam Dance Event.